TEOKSIA MIELEN LÄÄKKEISTÄ

LAPINLAHDEN SAIRAALAN VENETSIA-RAKENNUKSESSA

 

Mental Museum-näyttelyssä mukana mm. lääkkeiden käyttäjien kokemuksista kertova videoteos, johon lisätty uusimpia www.mielenlääkkeet.fi-palveluun lähetettyjä kommentteja. Keskustelua aiheesta voi jatkaa nimettömästi jättämällä palautetta näyttelyn palautelaatikkoon tai sivuilla www.mielenlääkkeet.fi

 

Näyttely avautui keväällä 2017 ja on edelleen avoinna,

tiistaista torstaihin klo 12-18 ja lauantaina 12-16 sekä tapahtumien yhteydessä.

 

Tietoa Mental Museum -näyttelystä:

 

www.kirkkojakaupunki.fi/lapinlahteen-avattu-mental-museum

 

HENGENPELASTAJAT –

RUKOUSNAUHOJA LÄÄKETIETEELLISESTÄ MATERIAALISTA

 

Hengenpelastajat-näyttely avautui Pirkko-Liisa Topeliuksen galleriassa marraskuussa 2015, jonka jälkeen teokset ovat olleet esillä Oulunkylän kirkossa, HYKS:n Psykiatriakeskuksessa, Vaasan keskussairaalassa, Auroran sairaalan potilaskirjaston tiloissa, Jorvin ja Meilahden sairaalassa sekä Kampin kappelissa.

 

Näyttelyn yhteydessä  teosten tekijä ja uskontotieteen tutkija Terhi Utriainen ovat keränneet kirjoituksia sairastumisen ja toipumisen kokemuksista.

 

Rukousnauhateokset on valmistettu lääketieteellisestä materiaalista, jolla pelastetaan ihmisten henkiä. Saman merkkisillä haavalangoilla hammaslääkärit ompelevat ikeniä, kirurgit korjaavat jänteitä ja kätilöt naisten sukuelimiä. Samoilla lääkkeillä siirretään myös kuolemaa tuonnemmaksi.

 

Kuva: Jani Laukkanen

Näyttelyvitriini, HYKS Psykiatriakeskus, syyskuu 2016.

ELÄMÄN JA KUOLEMAN KÄSITYKSIÄ